1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)


2010. április 29., csütörtök

Ha május 1, akkor Tabán Fesztivál!



Íme a 2010-es program: Újra lesz tabáni buli május elsején


A Tabán, a Gellért-hegy és a Várhegy közötti dombos terület nagy történelmi múlttal dicsekedhet, emellett a nagy tágas park az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. A minden évben megtartott május 1-jei koncertek hagyománnyá váltak, az évek folyamán fellépett itt a "nagy generáció" összes képviselője. Sajnálatos, hogy a Fesztivált a 80-as évek végén, 90-es évek elején szüneteltették.

A hagyományt a Rózsa Records 1997-ben újította fel. A folyamatosság megőrzése mellett, azóta is minden évben megrendezi - idén 13. alkalommal - a Május 1-i Tabán Fesztivált.

A programsorozat mára ismét kivívta magának azt a rangot, amelyet a 70-es években jelentett a magyar könnyűzenei életben. A "nagy öregek" mellett mindig szerepet kapnak fiatal zenekarok is, ennek hatására az ifjabb korosztály megismeri az előző generáció zenéjét és a helyszínre kilátogató idősebb korosztály bepillantást nyerhet a mai zenei életbe. A közönség széleskörű érdeklődését figyelembe véve a könnyűzene közkedvelt előadói léptek fel, a lágyabb dallamokat és rockosabb zenét kedvelők is láthatták-hallhatták kedvenc magyar előadóikat. Elmondható, hogy a Fesztivál a magyar könnyűzenei élet különböző generációinak találkozóhelye, ahol rangot jelent fellépni.

Az idei program érdekessége, hogy Apa és Fia - Horváth Charlie és Horváth Ákos - is önálló koncertet ad a nagyközönségnek.

A hagyományos május 1-jei program immáron 7. éve kiegészült egy ún. kistestvér rendezvénnyel Suli-Dili név alatt, a kezdetekben kifejezetten a 15-30 éves korosztály érdeklődésére számító programmal. Örömteli tény, hogy ez a rendezvény az elmúlt évek folyamán - akárcsak a május 1-i koncertek - már nem csak a megcélzott korosztályt, hanem az attól eltérő korcsoportokat is kicsalogatja a hegyoldalba. Idén a megszokott május 1. program mellett a második napon tribute-fesztivál kerül megrendezésre.

A Tabán Fesztivál fellépői:

2009. május 1.
15:00 Horváth Ákos
16:00 Keresztes Ildikó
17:00 Török Ádám és a Mini
18:00 Beatrice
19:00 Deák Bill Gyula
20:00 Charlie

2009. május 2.
16:00 Queen emlékzenekar
17:00 Jon Bovi
18:00 Iron Maidnem
19:00 Hollywood Rose
20:00 AB/CD

A koncertek - akárcsak az elmúlt években - ingyenesek.


[2009.04.30.]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése