TABÁNI SALÁTA
Hozzávalók:
· 5 db tojás
· 2-3 db közepes krumpli
· 15 dkg sonka
· 1 lilahagyma
· 1 csapott teáskanál só
· 2 dl tejföl
· A majonézhez:
· 2 db tojássárgája
· 1 evőkanál mustár
· 1 teáskanál porcukor
· 1 mokkáskanál só
·
· 2 dl olaj
· 1 teáskanál citromlé
· bors (frissen őrölt)
· mixer a kikeveréshez
Elkészítés
………………………………………………..
A krumplit puhára, a tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni. Ha a krumpli és a tojások kihűltek, elektromos aprítóval összeaprítjuk (vagy sajtreszelõn lereszeljük). A sonkát felcskíkozzuk. A lilahagymát negyedbe vágva vékonyan felszeletjük. A majonézt elkészítjük: a tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, majd a porcukrot, a sót, és a borsot, alaposan összekeverjük. Lassan, kicsi adagokban folyatjuk hozzá az olajat. Fontos, hogy csak akkor menjen rá a következô adag olaj, ha az elôzôt már teljesen felszívta a tojás! Ha a teljes olajmennyiséget felvette a tojás, hozzáöntjük a citromlevet. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.
A felaprított krumplit, a tojást, a csíkokra vágott sonkát és a lilahagymát összekeverjük a tejföllel, majd a majonézzel.
Megjegyzés
Akkor az igazi, ha legalább egy éjszakát a hűtőben állt, és jól összeértek az ízek. Frissen kevésbé karakteres ízű.
Forrás: http://www.mindmegette.hu
További receptek a tabáni RECEPTTÁR-ban ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése