1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)


2010. június 16., szerda

GUBERÁLÁS A VATERÁN..


Ajánlom kis cikkemet Tombor János műgyüjtő barátomnak , a régi Tabán rajongójának

A Vatera internetes portál egy internetes Ecseri piac, adok-veszek website a maga meghatározott szabályaival.Lehet itt üdülési jogot, könyvet , festményt ,szobrot , mobiltelefont venni , olykor egészen jó áron , máskor a laikus eladó által mértéktelenül felsrófolta. De arra is jó , hogy lenyomatát adja . mit adnak vesznek egymás közt az emeberek. Ha a keresőbe beütjük saját mániánk egy szavát ,"Tabán", számtalan találatot ad ki és máris licitálhatunk(regisztrálás után) vagy éppen szemünket legelteve gyönyörködhetünk a felbukkanó portékákban.

2010 június 15-i böngészés termése például: (többek között)

A Tabán egyik leghíresebb, legromantikusabb , legfestőibb utcája a Holdvilág utca. Híres és
kevésbé ismert festőnk állította itt fel állványát , hogy ecsettel , krétával , grafitttal örökítse meg a hálás utókornak.Ezen a blogon is külön kiállításon mutajuk be a rég lebontott kis girbe-gurba utcácskáról készült és fellelt alkotásokat (Kiállítás megtekinthető ITT)



Vaterán most árult grafika valószínüleg Seres szignóval a Holdvilág utcáról

Ugyanaz síkba hozva és eredeti stínvilágába visszatéve

Holdvilág utca ismeretlen magyar festő képe a múlt század elejéről

Ez még ugyanaz a kanyar a Holdvilág utcából,de már más festő képén...

Egy szép akvarell a Holdvilág utcáról



Ugyanaz síkba hozva és némi színélénkítés után...

kassius

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése