1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)


2011. október 18., kedd

ZÓRÁD EMLÉKNAPOK


Zórád Ernő, a Tabán festője, képregényrajzoló, grafikus, illusztrátor, karikaturista október 16-án lenne 100 éves. Ebből az alkalomból ünnepségsorozatot van  az I. kerületben.
2011. október 14-én, pénteken 17 órakor a Tabán Múzeumban (Döbrentei utca 9.) Kún István előadásával,visszaemlékezésekkel, filmvetítéssel és kamara kiállítás megnyitásával – Jankóné Pajor Ildikó – kezdődött az ünnepségsorozat.

2011. október 16-án vasárnap 15 órakor a Csap utca 1. számú ház – Zórád Ernő egykori lakóháza – falán Vecsey Ádám művész alkotását, egy bronzdomborművel díszített márvány emléktáblát avattak fel. 

2011. október 20-án, csütörtökön 18 órakor a Várnegyed Galériában (Bp. I. Batthyány u. 67.) kiállítás nyílik: „A mi kiállításunk Zórád Ernőről” címmel, a művész saját 60 alkotásából, melyet a kerület polgárai adtak kölcsön a kiállítás időtartamára. 


Emlékeznek: Ludwig Emil és Vecsey András.

Közreműködik: Weszely Ernő harmonikaművész és Incze Ildikó színművész

A kiállítás megtekinthető november 24-ig, keddtől szombatig 11-18 óra között.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése