1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)


2010. február 9., kedd

Valóban ez a hely a legmegfelelőbb?

Tisztelt Önkormányzat!


Minden tiszteletem és részvétem a kitelepítettek és kényszermunkába hurcoltak iránt ,de valahogy nem érzem az emlékmű helyszínválasztását szerencsésnek.Tudom ,mindenkit irritál a negy zöld domboldalnyi tér,hogy épületet, emlékművet biggyesszen rá,de már az oda nem illő 56-os emlékmű is elég szerencsétlen döntés volt, semmi köze a Tabánhoz,ne rontsuk tovább az összképet egy újabb balfogással.Kérdezték erről pl. a Tabán Társaság véleményét?

Talán egyszer magának a Tabánnak is lehetne emléket állítani itt ,a TABÁNBAN.

Pályázat köztéri alkotásra-A kitelepítettek emlékműve tervezésére

bghaz2Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapest Galéria pályázatot ír ki: tervezésére. Az emlékmű helyszíne: Budapest I. kerület, Tabán, az Attila út és Krisztina körút közötti zöld terület Bethlen udvartól délre eső része, hrsz: 6318/1. A pályázat célja: Köztéri alkotás felállítása az 1950 és 1953 között kényszerlakhelyekre és kényszermunkatáborokba elhurcoltak emlékére.

(PÁLYÁZATOK.ORG)

KASSIUS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése