1909-ben egy havas decemberi éjszakán- a Csend ucca 1 sz házban az Athenaum Nyomda kottaszedő nyomdászának családjába 10. gyermekként egy kislány született , akit Stefi névre kereszteltek a tabáni templomban...(Készült ez a blog anyám és nagyapám emlékére...)


2010. május 16., vasárnap

EZ TÉNYLEG SZÉGYEN!



.......................EL A KEZEKKEL A MÚZEUMUNkTÓL!!!

Saly Noémi , a pesti kávéházak professzora, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársa írja a Facebook-on:


"Világ szégyene :Rogánék árulják a múzeumunkat:"


Eladó lesz a déli Klotild-palota is

Pályázati úton kívánja értékesíteni az ötödik kerületi önkormányzat három nagy értékű belvárosi ingatlanát, a déli Klotild-palotát, a Ferenciek terén lévő Párizsi udvart és a Magyar Vendéglátóipari Múzeumnak helyet adó, Szent István tér 15. alatti épületet.
A Napi Gazdaság pénteki számának cikke
A képviselő-testület április közepi döntése szerint nemzetközi ingatlanpiaci pályázat keretében hirdetnék meg értékesítésre az épületeket, s előnyben részesítenék azt a pályázót, aki egyben vásárolná meg a három ingatlant.
Információink szerint felmerült az épületek szállodai funkcióra történő átalakítása. A pályázat a következő hetekben, azt követően jelenik meg, hogy az elővásárlási jog határideje lejár.
Németh Richárd, a Horwath HTL Hungary & Russia szállodai és turisztikai tanácsadó cég igazgatója kérdésünkre válaszolva elmondta, a jelenlegi átmeneti szállodapiaci visszaesés ellenére hosszabb távon van fantázia belvárosi 4-5 csillagos szállodák megvalósításában, azonban ebben az esetben kérdés, hogy milyen áron kerülnek piacra az épületek, mekkora költséggel és milyen kapacitású hotellé alakíthatóak.
A hotelfejlesztési piacon alapvető szempont a megfelelő üzemeltető kiválasztása, s a nemzetközi láncok egyelőre nagyon óvatosak az ajánlatokkal, csak menedzsmentszerződésekről hajlandóak tárgyalni.
A belvárosi épületeknél nehézkes lehet a megközelítés és a parkolás megoldása is, és extra költségekkel jár a műemléki védelemnek megfelelő felújítás.
Egyelőre csúszik a Ferenciek terén álló, Buddha Bar hotelként újjászülető északi Klotild-palota nyitása is, legutóbbi információnk szerint erre leghamarabb 2011 elején kerülhet sor.
Napi Gazdaság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése